About Me

de Breedijk Hoeve
Amsterdam, Noord Holland, Netherlands
De Breedijk Hoeve is een boerderij die al vele generaties in de familie is. De boerderij ligt aan de Bloemendalergouw in Waterland-Oost. Dit is een gebied dat behoort bij Stadsdeel Amsterdam Noord en een cultuurhistorisch waardevol veenweidegebied is. In eigendom is eenenvijftig hectare land. Circa vijftig hectare is in beheer waarvan een deel met een beheersovereenkomst van Staatsbosbeheer. Er worden op dit moment circa 150 stuks rundvee gehouden als zoogkoeien. Zoogkoeien zijn vleeskoeien. De kalfjes die geboren worden blijven bij de moeder om haar melk te drinken. In 2001 zijn wij een zorgboerderij gestart. De zorgboerderij is een verbreding van het veehouderij bedrijf. Deze verbreding bestaat uit het aanbieden van dagbesteding.
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

De Breedijk Hoeve biedt ook pensionstalling aan voor zowel paarden als pony 's.
Wij hebben volpension winter- en zomerstalling. We zijn een kleinschalige pensionstalling met 8 ruime boxen van 3 bij 3,5 meter, 2 boxen van 3 x 3 meter en een buitenbox met uitloop waar twee pony`s kunnen staan. Er is een gedraineerde buitenbak van 20 bij 40 meter met verlichting. Tevens is er een paddock waarin gelongeerd kan worden. 
In de zomer staan de paarden, in verschillende groepen, dag en nacht buiten in de wei. In de winter staan de paarden op stal en worden ze iedere dag een aantal uren in een paddock gezet en weer binnengehaald. De boxen worden dagelijks uitgemest en de paarden worden in de winterperiode 3x per dag gevoerd. We voeren biologisch hooi van ons eigen land en bij de prijs zit een basisbrok inbegrepen.
Tussen de zomer- en de winterperiode in, wordt een overgang gemaakt door de paarden overdag op het land te zetten en 's nachts op stal.
De kosten per maand zijn €140,= in de zomerperiode en €210,= in de winterperiode.
We hebben één keer per jaar een klusdag met aansluitend een barbeque.

Op dit moment hebben wij nog plek voor 2 paarden of pony`s

Search

Wordt geladen...

pageview teller

Follow by Email

Het Weerbericht